lørdag den 17. maj 2014

Påskeæg

Når det er påske , hører der påskeæg til . 
Jeg fandt en ganske nem opskrift fra Arla , som der nemt kunne laves med min datter på 4 år . De smagte dejligt og var perfekte til små "gaver" til familien . 

Opskriften lyder sådan : 
  • 200 g chokolade, fx mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller hvid chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan - fx Mølle Skovly
  • 75 g blød nougat

Hak chokoladen og smelt den, ved svag varme, i en skål i vandbad. Skær marcipanen i 30 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 30 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i gryden med chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Vi valgte at pynte vores påskeæg med kandiserede violer , men man kan sagtens vælge en masse andre former for pynt . Herefter lagde vi påskeæggene i halve plastic påskeæg med silkepapir i bunden , så var de fine til gaver . 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar